RECEPTY

Co budeme potřebovat?

1/2 kg polohrubé mouky

2  žloutky

100 g cukru

citrónová kůra

125 g Majolky

150 ml mléka

25 g droždí

špetka soli

olej na smažení

Postup:

Droždí promícháme s cukrem, přidáme část vlažného mléka, promícháme a necháme na teple vykynout. Do prosáté mouky přidáme  žloutky, citrónovou kůru, majolku, špetku soli, zalijeme zbylým mlékem a kváskem. Těsto promícháme, propracujeme a necháme ještě asi 1 hodinu na teple kynout. Vykynuté těsto vyválíme na silnější plát a vykrajujeme vdolečky, které rozehřátém oleji smažíme do zlatova. Necháme prochladnout, potřeme marmeládou posypeme nastrouhaným tvarohem a ozdobíme šlehačkou. 



 Buchty z Majolky

Co budeme potřebovat ?

400 g hladké mouky

3 žloutky

50 g cukru

100 g Majolky

200 ml mléka

40 g droždí

50 g rozpuštěného másla

špetka soli

Postup

Z mléka, cukru a droždí uděláme kvásek. Když kvásek vzejde přidáme zbylé suroviny a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Z vykynutého těsta oddělíme jednotlivé kousky, které naplníme povidly ( tvarohem, mákem). Hotové buchty skládáme do vymazaného pekáčku a přitiskneme je těsně k sobě. Plný pekáč dáme do předehřáté trouby, povrch buchet polijeme rozpuštěným máslem  a pečeme do zlatova .

Bramborové muffiny s hořčicí Dijon

Co budeme potřebovat ?                       

400 g  brambor

2 lžičky hořčice Dijon

2 vejce

100 g hladké mouky

100 g šunky

100 g tvrdého sýru ( eidam)

1 menší cibule

pažitka

sůl a pepř podle chuti

Postup

Brambory a sýr nastrouháme nahrubo. Přidáme na kostičky nakrájenou šunku a cibulku.

Dále přidáme vejce, mouku, hořčici Dijon a nasekanou pažitku. Dochutíme solí, pepřem a pečlivě promícháme.

Připravenou směsí plníme formy na muffiny a pečeme na 180 °C přibližně 30 minut.

Koblihy z Majolky

Co budeme potřebovat ?

500 g polohrubé mouky

300 ml mléka

20 g droždí

100 g Majolky

3 žloutky

2 lžíce cukru

50 ml rumu špetka soli

borůvková marmeláda na naplnění

olej na smažení


Postup

Z mléka, cukru s droždí uděláme kvásek. Když vzejde, přidáme žloutky, rum, mouku, majolku a špetku soli. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Těsto rozválíme a vykrájíme koblíhy, které plníme borůvkovou marmeládou. Smažíme do zlatova v horkém oleji. Hotové koblížky pocukrujeme.


Kuřecí paličky s pomerančovou hořčicí


Co budeme potřebovat ?

  • PREMIUM Hořčice s pomerančem 
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 1 pomeranč
  • 300 ml vody
  • rozmarýn
  • sůl

Postup

Pomeranč nakrájíme na kolečka a vložíme na dno pekáčku.

Kuřecí paličky osolíme a potřeme pomerančovou hořčicí.

Potřené paličky vložíme do pekáčku. Výbornou chuť dodá i rozmarýn, který můžete přidat k paličkám. Podlijeme 300 ml vody .

Pečeme přibližně 60 minut na 180 °C.



Cuketová směs s hořčicí s křenem

Co budete potřebovat ?                                   

  • 3 lžíce hořčice s křenem
  • 200 g kuřecího masa (prso)
  • 1 menší cuketu
  • 1 lžíci oleje
  • 100 g smetany
  • sůl podle chuti


Postup

Kuřecí maso a cuketu nakrájíme na menší kostičky a osmažíme.

Přidáme hořčici s křenem a smetanu, necháme provařit.

Dochutíme solí.

Směs se hodí na křupavé topinky, které můžete ozdobit čerstvě nasekanou pažitkou.