Sladké
Do 2 hodin
Střední
Dezert
Pro celou rodinu
Velikonoční beránek z Majolky
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

  • 250 g polohrubé mouky
  • kypřící prášek do pečiva
  • nastrouhaná kůra z jednoho citronu
  • špetka soli
  • lžička vanilkového extraktu
  • 150 g třtinového cukru
  • MAJOLKA® - klasická majonéza
  • 300 ml polotučného mléka
  • máslo a mouka na vymazání formy

Příprava

Troubu rozehřejte na 180 °C. Ve větší míse smíchejte polohrubou mouku, kypřicí prášek, kůru z 1 citronu a špetku soli.
Vyšlehejte třtinový cukr s Majolkou. Přidávejte mléko a vanilkový extrakt a důkladně rozmíchejte. Tekutou směs smíchejte se suchou směsí, co máte připravenou v míse. 
Připravenou formu velikonočního beránka vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Poté vlijte těsto a rovnoměrně rozprostřete ve formě, přikryjte druhou polovinou formy a pečte 50-60 minut.
Po upečení a vychladnutí beránka opatrně vyklopte a případně pocukrujte.

Komentáře