Hovězí
Do 30 minut
Nízká
Hlavní jídlo
Pro celou rodinu
Telecí ledvinky s omáčkou z hořčice
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

  • 1 kg telecích ledvinek
  • 500 ml mléka
  • 50 g sádla
  • 4 lžíce steakové hořčice
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžička sardelové pasty
  • mořská sůl, mletý pepř
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce zakysané smetany

Příprava

Telecí ledvinky důkladně očistěte a odblaňte. Namočte je do mléka na 1–3 hodiny (ale lze i přes noc). Potom je opláchněte, osušte a pokrájejte na nudličky.

Na rozpálenou pánev dejte sádlo a okapané ledvinky na něm zprudka osmahněte, aby získaly krásnou barvu; trvá to asi 5 minut. Přidejte hořčici, kapary a sardelovou pastu, opepřete a lehce přisolte. Podlijte vývarem a zjemněte smetanou a lehce provařte 10 minut.

Ledvinky při tom stále míchejte, aby se nepřichytily k pánvi. Nakonec je ještě zahustěte zakysanou smetanou a už jen prohřejte. Podávejte s chlebem, topinkami nebo s bramborovými hranolky.

Komentáře