Do 2 hodin
Střední
Hlavní jídlo
Pro celou rodinu

Co budeme potřebovat?

  • 400 g kulatozrnné rýže Arborio
  • 125 g mladého špenátu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 dcl bílého suchého vína
  • 20 očištěných krevet
  • 2 lžíce Křen á la wasabi PREMIUM
  • 2 šalotky
  • stroužek česneku
  • olivový olej
  • 50 g másla
  • 100 g parmezánu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • chilli paprička
  • sůl, pepř

Příprava

Nejprve si rozmixujeme 2 dcl vývaru s 50 g špenátu. Krevety smícháme s 1 lžící olivového oleje, citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé chilli podle vlastní chuti a necháme chvíli marinovat. Šalotku nakrájíme na jemno, česnek na plátky a orestujeme na 2 lžících olivového oleje, poté přidáme rýži a společně chvíli restujeme. Přidáme zbytek špenátu a cca 2 dcl vývaru. Rýži mícháme, dokud se tekutina nevyvaří. Ihned přilijeme další část vývaru a postup opakujeme. Až nám nezbude žádný čistý vývar, přilijeme vývar rozmixovaný se špenátem a nakonec postup zopakujeme i s vínem. Rýže je správně uvařená na skus. Mezi mícháním si na pánvi orestujeme krevety. Stačí pár minut, dokud nezrůžoví. Do rýže přisypeme nastrouhaný parmezán (trochu hoblinek si necháme k servírování), máslo a zamícháme. Nakonec přidáme wasabi křen a případně dochutíme solí a pepřem. Ihned podáváme s krevetami, posypané parmezánem a zakápnuté olivovým olejem. Dobrou chuť.

Tip

Risotto se podává ihned, protože po vychladnutí ztrácí svou krémovou konzistenci a už to není ono:) Je nutné rýži při vaření stále míchat, jen tak docílíte té správné chuti.

Pokud máte rádi ostřejší jídla, můžete nakonec přidat ještě více křenu wasabi. Jídlo bude mít ten správný říz.

 

Za recept a fotografie děkujeme spolupracujícímu blogu www.novakuchyne.eu

Komentáře