Těstoviny
Do 1 hodiny
Střední
Hlavní jídlo
Pro celou rodinu

Co budeme potřebovat?

  • dýně špagetová
  • dýně hokkaido
  • šalotka
  • celer
  • mrkev
  • dle chuti - bobkový list, nové koření, kurkuma
  • PREMIUM Hořčice se zeleným pepřem
  • sůl, pepř, petželka
  • šlehačka
  • droždí
  • máslo
  • parmezán

Příprava

Dýni podélně rozkrojíme, vydlabeme, osolíme, řezem položíme na plech s pečícím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě necelou hodinu na 175°C.

Než se dýně upeče, připravíme si omáčku. Na přepuštěném másle nebo oleji postupně osmahneme celer, mrkev, šalotku, přidáme bobkový list, nové koření, kurkumu, dýni na kousky, osolíme, zalejeme vodou a přiklopíme pokličkou. Vaříme do měkka. Po uvaření vytáhneme bobkový list a vše důkladně rozmixujeme. Omáčku zjemníme šlehačkou, ochutíme pikantní hořčicí se zeleným pepřem a přisypeme trochu lahůdkového droždí. Omáčka by měla být více pikantní, takže se hořčice nebojte. Můžete ji nahradit nedochucenou dijonskou hořčicí a ještě dopepřit.

Na závěr v omáčče rozmícháme kousek studeného másla. Omáčku smícháme se špagetami a posypeme strouhaným parmezánem. Část parmezánu vmícháme i do omáčky.

 

Za recept a fotografie děkujeme spolupracujícímu blogu www.hodnedomaci.cz.

Komentáře