Do 30 minut
Nízká
Hlavní jídlo
Grilování

Co budeme potřebovat?

  • 6 plátků toustového chleba
  • 80 g cukety
  • 80 g lilku
  • 100 g kozího sýra
  • 30 g rajčat
  • 40 g salátu
  • 100 g MAJOLKA® - klasická majonéza
  • 40 g šalotky
  • 1 citron
  • 1 stroužek česneku
  • pažitka, petržel
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Příprava

Na středním plameni nasucho na pánvičce opečte toastový chléb z každé strany dozlatova. Cuketu a lilek opláchněte a nakrájejte na 0,5 cm široké plátky. Kozí sýr nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Rajčata nakrájejte na tenké plátky. Salát vyperte ve studené vodě. Šalotku a pažitku nakrájejte nadrobno. Z citronu vymačkejte šťávu. Česnek oloupejte a prolisujte.

Vezměte si pánev, na které jste opékali chléb, a přidejte do ní 3 polévkové lžíce olivového oleje. Jakmile je olej rozpálený, přidejte cuketu, lilek a opékejte dozlatova po dobu cca dvou minut z každé strany. Poté přidejte česnek, dochuťte solí a pepřem, vše důkladně promíchejte a nechte vychladnout.

V misce smíchejte Majolku BONECO, šalotku, lžičku citronové šťávy, sůl, pepř, pažitku a petržel. Vše důkladně promíchejte. Směsí namažte všechny toasty z jedné strany. Na dva namazané toasty vyskládejte opečenou zeleninu, rajčata, kozí sýr a salát.

Oba toasty, na které jste nyní vyskládali suroviny, položte na sebe. Přikryjte je třetím namazaným (z jedné strany) toastem a rozkrojte napříč.

Další recepty na výborné sendviče najdete na našich stránkách zde:

Club sandwich

Kubánský sendvič

Sendvič s kuřecím masem a avokádem

Sendvič se zelím, hovězím a pikantním dresingem

Komentáře