Vepřové
Do 1 hodiny
Střední
Hlavní jídlo
Grilování
Pečená žebra s medem
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

  • 1,5 kg vepřových žeber
  • 3 lžíce medu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička kremžské hořčice
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 2 lžičky pepře
  • 1 lžička worcesteru
  • sůl, česnek a citronová šťáva

Příprava

Med, česnek a šťávu z citronu rozmícháme v misce. Přidáme olej, lžičku kremžské hořčice BONECO, obě omáčky a dle chuti dochutíme solí, pepřem a grilovacím kořením. Vše promícháme. Žebra osolíme, opepříme a potřeme marinádou. Vložíme do trouby na 210°C a po 10 minutách troubu zmírníme na 170°C a pečeme ještě 45 minut. Vyndáme pekáček a žebra přelijeme zbytkem medové směsi a dopékáme dokud marináda nezkaramelizuje

Komentáře