Příprava
Nejdříve si připravíme žampióny. (Pokud používáme ty v plechovce, tak si je slijeme, mírně vymačkáme a pokračujeme rovnou přípravou salátu.)
Čerstvé žampióny nakrájíme na cca 5 mm plátky. Rozehřejeme si na široké pánvi ghee a na něm na střední teplotu osmahneme nakrájené žampióny. Nejdříve do sebe hodně nasáknou veškerý tuk. Odoláme nutkání je podlít, naopak je jen mírně osolíme a počkáme, až samy pustí vodu. Pak za častého míchání necháme veškerou tekutinu vyvařit. Jakmile je tekutina pryč, žampióny shrneme z pánve na talířek a necháme vychladnout.
Uvařené vychladlé kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky. Slité konzervované nebo vychladlé orestované žampióny smícháme s pokrájeným kuřecím masem a majonézou. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z citrónu.
Necháme pár hodin uležet. Před podáváním ještě znovu zkontrolujeme ochucení a případně dochutíme (kyselost a slanost se během uležení trošku zmírní).
Salát podáváme chlazený, třeba s pečivem, ale klidně i samotný.