Kuřecí
Do 1 hodiny
Nízká
Hlavní jídlo
Pro celou rodinu
Kuřecí maso zapečené ve smetanovohořčičné omáčce s bramborami
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 2 kuřecí prsní řízky
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • pažitka
  • 6 brambor
  • sůl
  • pepř
  • parmezán
  • strouhanka a máslo na konečné polití

Příprava

Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky, osolte, opepřete a orestujte dozlatova.

Brambory oškrábejte, nakrájejte na tenké plátky, vařte je asi 6 minut do poloměkka a sceďte je. Troubu zapněte na 200 stupňů. V pánvi rozpusťte tři lžíce másla, přidejte trochu hladké mouky a usmažte řidší jíšku dozlatova. Pak ji po naběračce podlévejte vývarem a vždy rozmíchejte, aby nevznikly hrudky. Když je do ní zavařený všechen vývar, vmíchejte zakysanou smetanou, hořčici a nasekanou pažitku či petrželku. Do omáčky vmíchejte maso.

Vzniklou směs nalejte do zapékací misky, navrch urovnejte předvařené brambory, vše posypte nastrouhaným sýrem a strouhankou a zalijte troškou rozpuštěného másla. Vše pečte vyhřáté troubě asi 15–20 minut. Hotovo!

Komentáře