Kuřecí
Do 1 hodiny
Střední
Hlavní jídlo
Pro celou rodinu
Kuře s hořčicovou omáčkou
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

Příprava

Na kuře budeme potřebovat:

1 kuře o váze 400 g
2 kuřecí stehýnka
olivový olej
1 snítka tymiánu
1 snítka rozmarýnu
2 kuřecí prsa
sůl
2 lžíce olivového oleje
4 snítky tymiánu
2 lžíce másla

Kuřátko naporcujeme, připravovat budeme zvlášť prsíčka, stehýnka, skelet použijeme na dobrý drůbeží vývar.
Stehýnka vložíme do 100 °C teplého oleje se snítkami bylinek a hodinu je konfitujeme, tedy při této teplotě pozvolna vaříme.
Kuřecí prsíčka vykostíme, osolíme a uchováme v chladu, tepelně je zpracujeme těsně před podáváním – na troše oleje je opečeme nejprve kůží dolů, přidáme snítky tymiánu, otočíme, opečeme, přidáme máslo, které necháme rozpustit a kuřátko během dopékání máslovou šťávou poléváme.

Hořčicová omáčka – na olivovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek, přidáme očištěná a nakrájená játra, osmahneme, vmícháme hořčici, drůbeží vývar, necháme redukovat a na závěr zjemníme máslem a osolíme.

Komentáře