Do 2 hodin
Střední
Hlavní jídlo
Pro celou rodinu
Králík v hořčici
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

  • králíka
  • 3 lžíce Dijonské hořčice
  • 4 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 ml bílého vína
  • tymián, šalvěj
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g žampionů
  • 8 ks malé karotky
  • 1 šálek zeleninového vývaru
  • sůl, pepř

Příprava

Troubu předehřejte na 160 °C.Králíka naporcujte na šest kousků. Osolte a opepřete. Potřete ze všech stran hořčicí a nechte 30 minut marinovat. V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte olej a 2 lžíce másla. Králičí kousky opečte zvolna dozlatova. Mezitím v malém kastrolku povařte víno zprudka 5 minut, aby se odpařil alkohol. Odstavte. K opečeným porcím králíka přidejte tymián, šalvěj a lžíci vinného octa. Odstavte. Na pánvi orestujte na zbylém másle šalotky, česnek a žampiony. Přidejte do kastrolu k porcím králíka. Přilijte vývar, svařené víno a přidejte karotky. Pečte doměkka asi hodinu a půl.

Komentáře