Kuřecí
Do 1 hodiny
Nízká
Hlavní jídlo
Rychlovka

Co budeme potřebovat?

  • 400 g rýže parboiled s indiánskou rýží
  • 2 menší květáky
  • 300 g kuřecího masa (prsa)
  • 1 lžíce Hořčice bavorská
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 a 1/2 kávové lžičky kari koření
  • špetka soli

Příprava

Jako první si dáme vařit květák. Očistíme ho, rozebereme na jednotlivé růžičky a důkladně umyjeme. Vaříme v lehce osolené vodě a snažíme se uhlídat, aby nebyl květák zcela rozvařený.

Mezi tím, co se vaří květák, tak si dáme vařit také rýži do lehce osolené vroucí vody (dle návodu – většinou cca 20 minut).

V misce si smícháme hořčici, olivový olej a kari koření. Kuřecí maso nakrájíme na kousky, jen lehce osolíme a promícháme s připravenou marinádou. Necháme 5 minut odležet, rozpálíme pánev a maso opečeme ze všech stran, aby bylo hotové. Pak k němu přidáme uvařený květák a promícháme.

Jakmile máme uvařenou rýži, přidáme k ní směs masa a květáku, promícháme a můžeme podávat.

Za recept a fotografie děkujeme spolupracujícímu blogu www.receptydetem.cz

Komentáře