Hovězí
Do 1 hodiny
Střední
Hlavní jídlo
Pro celou rodinu
Hovězí dušené na hořčici
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

Příprava

Omyté, odblaněné maso důkladně osolíme, prošpikujeme slaninou a potřeme silnější vrstvou hořčice. Na rozpáleném oleji maso prudce osmahneme do hněda, vyndáme a na vypečené šťávě orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a papriku. Orestovanou zeleninu přidáme do hrnce k masu a vše přelijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření a pod pokličkou dusíme na mírném plameni cca 3 hodiny. Po změknutí maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Omáčku přecedíme, opepříme, dosolíme a případně dochutíme ještě lžičkou hořčice pro zvýraznění chuti. Jako přílohu můžeme podávat rýži, nebo brambory.

Komentáře