Vepřové
Do 2 hodin
Nízká
Party

Co budeme potřebovat?

Příprava

Jako první si připravíme nálev. V hrnci smícháme všechny ingredience, přivedeme je k varu a necháme 5 minut povařit. Pak necháme zcela vychladit.

Nálev

  •  750 ml vody
  •  300 ml octa
  •  4 kávové lžičky cukru
  •  3 kávové lžičky soli
  •  6 čerstvých (sušených) bobkových listů
  •  2 kávové lžičky kuličky barevného pepře
  •  7 kuliček nového koření

 

Mezitím co se nám bude chladit nálev, tak si připravíme špekáčky. Vybíráme poctivé s hodně masem (doporučuji např. z Lidlu) a oloupeme jim kůžičku. Rozkrojíme podélně tak, abychom na jedné straně špekáček úplně neprořízli.

Cibuli i okurky nakrájíme na tenké plátky. Vnitřek špakáčku potřeme francouzskou hořčicí a naskládáme do něj cibuli a okurek. Natlačíme do sklenice, která jde dobře uzavřít a takto pokračujeme, dokud je ve sklenici místo.

Na boky přidáme ještě zbytek cibule a okurků a zalijeme špekáčky nálevem tak, aby byly všechny špekáčky ponořené.

Uzavřeme sklenici a dáme do lednice (nebo někam jinam do chladna) ideálně minimálně na 7 dnů. Ideálně ale na 14.

 

Za recept a fotografie děkujeme spolupracujícímu blogu www.receptydetem.cz

Komentáře