Saláty
Do 1 hodiny
Nízká
Předkrm
Pro celou rodinu

Co budeme potřebovat?

  • 10 rohlíků
  • 500 ml mléka
  • 1 polévková lžíce sádla
  • 250 g slaniny
  • 3 cibule
  • 300 g polníčku
  • 2 stroužky česneku
  • 6 vajec
  • 4 kávové lžičky Hořčice DIJON
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Příprava

Jako první nakrájíme rohlíky – nejdřív podélně, pak na polovinu a na malé kousky. Dáme je do mísy, zalijeme mlékem a lehce osolíme a opepříme. Žloutky oddělíme od bílků – žloutky rozkvedláme společně s hořčicí a přimícháme do mísy.

Na sádle orestujeme nakrájenou slaninu a cibulku, pěkně dozlatova, nakonec přidáme nakrájený česnek – stačí na minutku.

Jako poslední vyšleháme bílky se špetkou soli.

Formu lehce vymažeme sádlem a omyjeme polníček. Na řadu přichází smíchání všech ingrediencí: do mísy přistrouháme špetku muškátového oříšku, přimícháme slaninu s cibulkou a česnekem, polníček a jako poslední opatrně vmícháme našlehaný bílkový sníh. Rozetřeme do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme zhruba 30-35 minut.

Po vytažení z trouby můžeme ihned podávat.

 

Za recept a fotografie děkujeme spolupracujícímu blogu www.receptydetem.cz.

Komentáře