Těstoviny
Do 30 minut
Nízká
Hlavní jídlo
Grilování
Cizrnový burger
Twitter E-mail Sdílet

Co budeme potřebovat?

  • 400 g naložené cizrny
  • 2 stroužky česneku
  • cibule
  • 3 lžíce Majolky Delikates
  • 50 g pražených arašídů
  • koření: kmín, paprika, koriandr, sůl
  • lilek, mango
  • olej, limetková šťáva
  • housky

Příprava

Oloupanou cibuli dejte spolu s buráky do mixéru a rozmixujte najemno (kousky arašídů ale nejsou na škodu). Přidejte cizrnu, prolisovaný česnek, lžičku římského kmínu a papriky, nasekaný koriandr a lžičku soli a rozmixujte na pevnou, ale hladkou hmotu. Vytvarujte z ní 4 burgery (kdyby se směs moc lepila, přidejte trochu mouky, kdyby se naopak rozpadala, přidejte vajíčko) a smažte je na rozpáleném oleji, dokud dolní vrstva nezpevní a nezezlátne. Poté obraťte a pečte z druhé strany.

Lilek nakrájejte na centimetrové plátky a z obou stran osmažte, nebo potřete olejem a v troubě ugrilujte. Každý plátek trochu posolte. Majolku smíchejte s ovocem, limetkovou šťávou, koriandrem a solí.

Housky rozřízněte a do každé dejte cizrnovou placičku, dresink, plátky lilku a kdo má rád, další koriandr.

Komentáře