Saláty
Do 1 hodiny
Nízká
Předkrm
Chuťovka

Co budeme potřebovat?

  • syrová růžová nebo červená cibule
  • pohanka vařená lámaná 250 g
  • 2 stroužky česneku
  • 2 polévkové lžíce hořčice DIJON
  • mletá paprika 1 čajová lžička
  • sůl, bobkový list
  • mletý pepř
  • nové koření mleté 1/2 čajové lžičky
  • lahůdkové droždí 1 polévková lžíce
  • přepuštěné máslo 3 polévkové lžíce
  • tamari dle chuti

Příprava

Pohanku uvařím společně s bobkovým listem, novým kořením a solí doměkka. Nechám vychladnout. Cibuli a česnek nakrájím na větší kousky a pomalu smažím na přepuštěném másle dozlatova. Ke konci přidám mletou papriku a hořčici. Pohanku s cibulí vložím do mixéru a přidám ostatní suroviny, droždí, tamari a pepř. Popřípadě ještě dochutím hořčicí a solí. Hotovou paštiku vložím na pár hodin do lednice.

Za recept a fotografie děkujeme spolupracujícímu blogu www.hodnedomaci.cz.

Komentáře