Vyrábí se z jemně mletých semen hořčice bílé, složení semen i použitá technologie vede k výrobku jemnějšímu, méně palčivému. Hořčice je většinou přibarvovaná umělými nebo přírodními barvivy a konzervovaná. Plnotučná hořčice pod značkou BONECO je ovšem bez barviv.

 

Nyní uvádíme na trh také novinku - plnotučnou hořčici v sáčku dle původní receptury Matěje Krupičky. Matěj Krupička byl nejznámější český výrobce hořčic od roku 1885 a společnost BONECO a.s. na tuto tradiční výrobu navazuje. Výroba hořčic a octů v továrně Matěje Krupičky byla dle dobových pramenů po způsobu francouzském jemně mletém nebo na kremžský způsob s hrubě mletými semeny. 


  • - bez barviv

K dostání v balení: kelímek - 100 g, 200 g,400 g, tuba 200 g, PET lahev - 360 g,1400 g,  sklo 260 g, 250 g, kbelík 950 g, sáček - 20 g,100 g, plast 5 kg a 10 kg

Podmínky skladování: 1°C - 25°C

 

Složení

pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl, koření, antioxidant disiřičitan draselný

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota 500 kJ/119 kcal
Tuky 5,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,4 g
Sacharidy 11,8 g
z toho cukry 6,2 g
Bílkoviny 4,7 g 
Sůl 1,5 g