Hořčice Dijon patří do kategorie speciálních hořčic a lze ji právem považovat za vlajkovou loď této skupiny. Název vznikl od místa původu - francouzského města Dijon.
Surovinou pro tuto hořčici jsou výhradně semena hořčice černé (hnědé) ze kterých jsou v průběhu speciálního výrobního procesu odstraněny tmavé slupky a výsledná hořčice je tvořena ze žlutého obsahu semínka pod slupkou. Dodržují se též určité tradiční předpisy receptů.  Hořčice Dijon se vyznačuje výraznou charakteristickou ostrou pálivou chutí a výrazně žlutou až žlutohnědou barvou. Její uplatnění je velmi široké, hojně se používá jako přísada do různých omáček a základů v teplé kuchyni, potírá se  s ní maso pro grilování a samozřejmě též jako příloha k uzeninám nebo teplým a studeným masům.


K dostání v balení sklo 260 g, sklo 130 g, sklo 500 g, kbelík 950 g

Podmínky skladování: 1°C - 25°C

 

Složení

pitná voda, hořčičné semínko, ocet kvasný lihový, cukr, jedlá sůl (max. 5,5%), koření, antioxidant disiřičitan draselný

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota 617 kJ/147 kcal
Tuky 8,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny
0,5 g
Sacharidy 8,1 g
z toho cukry 1,6 g
Bílkoviny 7 g 
Sůl 5 g