Grilovací omáčka nebo dip? Jaký je mezi nimi rozdíl?

Taky se občas ztrácíte v kulinářské terminologii? A tápete v tom, jaký je rozdíl mezi dipem a grilovací omáčkou? Pomůžeme vám tuto záhadu rozlousknout.

Dip a omáčka jsou totiž jedno a to samé! Slovo dip bylo přejato z angličtiny a v doslovném překladu znamená namočit.

Grilovací omáčka i dip jsou obojí husté tekutiny z různých přísad a používáme je k namáčení různých grilovaných dobrot.

Chuť navíc

Grilovací omáčkou totiž k masu nebo zelenině přidáte ještě nějakou výraznou chuť navíc, díky které vynikne, jak dobré to grilované masíčko je.

 

Omáčky Boneco

U nás najdete omáčky ke všem grilovacím dobrotám:

Bretaňský apetit – obsahuje francouzskou hořčici Dijon a celá semínka černé hořčice a je vhodný ke grilovaným masům i rybě.

Lahodná chuť Anglie – je typická svým kouřovým bbq aroma a vychutnáte si ji ke všem druhům grilovaného masa, klobáskám i zelenině.

Delikatesa z Andalusie – má výraznou a netradiční chuť bylinek a kromě grilovaných mas se velmi dobře hodí také k plodům moře.

Francouzská omáčka – je určená především pro milovníky lehce pikantních chutí a obsahuje rajčatový protlak a aroma smažené cibulky.

 

Omáčky Boneco:

http://www.boneco.cz/produkty/omacka-bbq-lahodna-chut-anglie

http://www.boneco.cz/produkty/omacka-bylinkovo-tomatova-delikatesa-z-andalusie

http://www.boneco.cz/produkty/omacka-horcicova-bretansky-apetit

http://www.boneco.cz/produkty/francouzska-omacka

 

Recepty – dipy:

http://www.boneco.cz/recepty/avokadovy-dip

http://www.boneco.cz/recepty/dip-s-kari