Grilovací desatero

Léto je tu a s ním i čas grilování. Určitě už máte s grilováním bohaté zkušenosti. Přesto jsme pro vás sepsali malé grilovací desatero, u kterého si můžete oprášit správné grilovací zásady tak, aby vaše grilovačky byly ty nejvyhlášenější z celého okolí. 

 

  1. Před grilováním nechejte gril dobře rozehřát. Dřevěné uhlí má být roztopené do popelavě šedé.
  2. Nepotírejte olejem rošt nebo mřížku, ale maso. Vyhnete se tak zbytečnému kouři.
  3. Maso nenaklepávejte, abyste nenarušili svalová vlákna a maso nebylo tuhé.
  4. Maso naložte do marinády minimálně na 2-3 hodiny.
  5. Po vytažení masa z lednice ho nechejte alespoň 5 hodin dojít do pokojové teploty, jinak dojde po vložení na gril k teplotnímu šoku a maso bude tuhé a gumové.
  6. Silnější plátky masa můžete předpéct v troubě nebo mikrovlnné troubě.
  7. Grilujte déle a při nižší teplotě, tuky v mase se tak nebudou přepalovat.
  8. Maso solte a kořeňte těsně před grilováním nebo hned poté. Pokud ho solíte předem, vyteče z něj šťáva a maso bude suché.
  9. Negrilujte jen maso – zkuste k němu přidat kousky zeleniny. Chuťová harmonie grilovaného masa s grilovanou zeleninou vás příjemně překvapí.
  10. Experimentujte s grilovacími omáčkami a různými typy hořčic – každé grilování tak může být trochu jiné.

 

Boneco má ve svém sortimentu širokou škálu hořčic, omáček a dresingů:

 

Hořčice:

http://www.boneco.cz/produkty?cat=horcice

 

Omáčky a dresingy:

http://www.boneco.cz/produkty?cat=dresingy