Blog

Aktuální příspěvky:

Jídlo, které zahřeje
17. 01. 2019

Jídlo, které zahřeje

Brrrrr, venku zase mrzne a vy se ne a ne zahřát! Nejsou to jen kabáty a čepice, které nám udělají službu. Správně zvolené jídlo to zvládne také! Potraviny se totiž dělí i na zahřívací a...
Test kečupů
14. 01. 2019

Test kečupů

  Test kečupů proběhl v časopise Svět potravin ve spolupráci s Laboratoří senzorické analýzy VŠCHT Praha. Testovalo se 13 vzorků dostupných v maloobchodní síti ČR.   
Hořčice jak ji neznáme
07. 01. 2019

Hořčice jak ji neznáme

Hořčice se poprvé používala již 5 tisíc let před naším letopočtem – v lékařství, kuchyni i pro kosmetické zábaly. Nám je hořčice známá díky francouzským mnichům, kteří si rozdrcená semínka...
Co se jedlo dříve na Vánoce?
06. 12. 2018

Co se jedlo dříve na Vánoce?

Tradiční českou štědrovečerní večeři si nedokážeme představit bez smaženého kapra, řízku a bramborového salátu. Nicméně, v posledních letech někteří lidé kvůli zdravému životnímu stylu nebo...
Vánoční bramborový salát
14. 11. 2018

Vánoční bramborový salát

Smažený kapr a bramborový salát je neodmyslitelnou součástí štědrovečerní večeře. Víte však, odkud tento recept pochází a odkdy doplňuje českou tradiční tabuli? Možná vás překvapí, že tato...
Jak vznikl první chlebíček?
17. 10. 2018

Jak vznikl první chlebíček?

Chlebíček vždy byl neodmyslitelnou součástí české gastronomie. Nesměl chybět na žádné společenské akci, ať už se jednalo o domácí oslavu narozenin nebo formální večírek. A tato tradice přetrvává...
Bílá, černá a hnědá hořčičná semínka
26. 09. 2018

Bílá, černá a hnědá hořčičná semínka

Hořčičná semínka známe zejména díky hořčici, která se z nich vyrábí. Každý druh semínka je specifický, má jinou chuť, technologii zpracování i použití.
Pestré, dobré i zdravé: 6 zásad pro dětské svačiny
21. 08. 2018

Pestré, dobré i zdravé: 6 zásad pro dětské svačiny

Blíží se nám návrat do školy a proto by se Vám mohly hodit tipy pro dětské svačiny :)
Grilovací omáčka nebo dip? Jaký je mezi nimi rozdíl?
17. 07. 2018

Grilovací omáčka nebo dip? Jaký je mezi nimi rozdíl?

Taky se občas ztrácíte v kulinářské terminologii? A tápete v tom, jaký je rozdíl mezi dipem a grilovací omáčkou? Pomůžeme vám tuto záhadu rozlousknout. Dip a omáčka jsou totiž...
Etikety
15. 07. 2018

Etikety

Stáhněte si naše etikety a ozdobte si skleničky s Vašimi zavařeninami !
Grilovací desatero
21. 06. 2018

Grilovací desatero

Léto je tu a s ním i čas grilování. Určitě už máte s grilováním bohaté zkušenosti. Přesto jsme pro vás sepsali malé grilovací desatero, u kterého si můžete oprášit správné grilovací...
Bez hořčice ani ránu
13. 06. 2018

Bez hořčice ani ránu

Mustard, Senf, Speisesenf, moutarde, senape, mostarda - to vše jsou názvy pro starou známou hořčici, kterou zná a používá v různých podobách celý kulinářský svět. Kde se ale vlastně vzala, čím...
Veselé Velikonoce
29. 03. 2018

Veselé Velikonoce

Jaro je tady a s nimi i Velikonoce.
Veselé Vánoce
20. 12. 2017

Veselé Vánoce

Boneco Vám přeje veselé Vánoce!
Země Živitelka 2017
21. 08. 2017

Země Živitelka 2017

Přijďte se za námi v termínu od 24.-29.8.2017 podívat na výstaviště do Českých Budějovic. Jako každý rok jsme vystavovatelé a v pátek se opět můžete těšit na soutěž o nejlepší bramborový salát :)...
Certifikát Klasa
10. 07. 2017

Certifikát Klasa

Ministerstvo zemědělství  nově ocenilo BONECO Kremžskou hořčici značkou kvality Klasa. 
Národní výstava hospodářských zvířat v Brně
09. 05. 2017

Národní výstava hospodářských zvířat v Brně

Navštivte náš stánek na výstavě!
Dům a zahrada Liberec
02. 05. 2017

Dům a zahrada Liberec

Navštivte náš stánek na výstavě Dům a zahrada Liberec.
Flora Olomouc
20. 04. 2017

Flora Olomouc

Navštivte náš stánek na výstavě Flora Olomouc. 
PF 2017
22. 12. 2016

PF 2017

Děkujeme Vám za projevenou důvěru v uplynulém roce.